10 غیرقابل انکار اطلاعات درباره نادر سلیمانی نقش لاستیک

10 غیرقابل انکار اطلاعات درباره نادر سلیمانی نقش لاستیک

10 غیرقابل انکار اطلاعات درباره نادر سلیمانی نقش لاستیک

Blog Article

تنها سکهای که از این پادشاه موجود و در اسفراین ضرب شدهاست داری تاریخ ۶۹۷ هجری میباشد (نیک گفتار، ۱۳۸۹: ۶۶) (تصویر شماره ۱۰). لازم است ذکر شود که اسفراین در این دوره شکوفایی و رونق خود را مدیون گذر راه تجاری ارغیان به توس از مسیر اسفراین و توجه امرای مغول چون غازان به منطقه میباشد که این موضوع با کشف سکههای ضرب اسفراین در این دوره که از نواحی و مناطق مختلف به دست آمده کاملاً قابل اثبات و تأیید است (تصویر شماره ۱۴). در حین همین درگیریها سپاهیان مغول بر جلالالدین پیروز شده و راهی شهر نیشابور و ولایتهای تابع آن شدند سرپرستی سپاهیان بر عهدهٔ دو سردار معروف به نام جبه نوین و سبتای بهادر بود. در دورهٔ سلجوقیان، با به حکومت رسیدن ملکشاه سلجوقی شهرهای خراسان به ویژه نیشابور با بنیانگذاری مدارس نظامیه توسط خواجه نظامالملک به صورت یکی از مراکز پررونق اهنگ نادر سلیمانی شاد علمی جهان اسلام درآمد و در این زمان شهر اسفراین هم که یکی از شهرهای نیشابور محسوب میشد از رونق و شکوفایی ویژهای برخوردار بودهاست.  This ᠎data w​as creat ed  with GSA C​ontent Gener ator D᠎emover sion᠎.


حاجي قاسم سلیمانی

یاقوت حموی که مقارن با حملهٔ مغول زندگی میکرده و کتاب معجمالبلدان را چند سال پیش از این حمله تدوین کردهاست، دربارهٔ اسفراین مینویسد: «اسفرایین: شهرکی بارودار در بخشهای نیشابور، در نیمهٔ راه گرگان. اسفراین در دوره ایلخانیان مغول به رغم صدمات جبرانناپذیری که دیده بود به خاطر قرارگرفتن در مسیر راههای تجاری دوباره رونق گرفت و شکوفا شد و به صورت یکی از ۱۸۲ ایالاتی که توسط خانها اداره میشد درآمد؛ و برای اولین بار از این زمان در اسفراین شاهد ضرابخانه میباشیم. ق در زمان پادشاهی شاه تهماسب اول جغتای بهادر ازبک با سه هزار سوار به تاخت خراسان و ازجمله اسفراین آمده بود، درهمین زمان زین الدین سلطان شاملو حاکم اسفراین این خبر را شنید، محمود بیک را با جمعی از ملازمان به جنگ با آنها ارسال نمود. ابو منصور ثعالبی نیشابوری، دانشمند پرآوازهٔ سدهٔ چهارم هجری که خود معاصر فضل بن علی اسفراینی است، در زمانی که وی حاکم اسفراین بوده، به خدمت فضل بن علی آمده و وصف حال اسفراین و اوضاع این ناحیه و جایگاه اجتماعی فضل بن علی اسفراینی را چنین بیان کردهاست: « به سال ۴۰۰ به اسفراین رفتم و به بارگاه و قصر حاکم اسفراین ( فضل بن علی اسفراینی) که دوستدار عالمان و دانشمندان و ادیبان بود، مهمان شدم و از خوان نعمت وی بهرهمند گردیدم و در قصر فضل بن علی با ادیبان ملاقات کردم »(ثعالبی، ج۶، ۱۴۰۴).


نادر سلیمانی و عرفان برزین

مجنون سلطان شاملو که حاکم آن دیار بود، با ایشان محاربه کرده به قتل آمد در جنگ گاه سر مجنون سلطان را از بدن جدا کرده بردند. حضور مذاهب گوناگون و رواج تصوف و فرقههای آن در این دوره تأثیرهای زیادی بر زندگی اجتماعی مردمان اسفراین داشتهاست بهطوریکه اغلب مردم و پیروان مذاهب مذکور (تشیع و تسنن) با یکدیگر درگیر و همواره به جنگ و جدال میپرداختند. وی به خاطر تعصب ما بین پیروان شیعه و سنی و دشمنی آشکاری که شخصاً از قدیم با امرای اسفراین داشت، چنان آتش ستمی افروخت که روی حجاج را سپید کرد. استرآبادی در فرهنگ لغتِ تُرکیِ جَغَتاییِ سَنگْلاخ، اصطلاحِ گورکان را با اشاره به تیمور تعریف کرد. ق، محمد تیمور سلطان پسر شیبک خان با همراهی عبیدالله خان ازبک به جانب خراسان حملهور و از مرو تا اسفراین را به تصرف خود درمیآورد و تا چند ماه بر این مناطق تاخت تاز کرد و با شنیدن حرکت سپاه صفویه به سمت خراسان، از این منطقه گریخته و درهمین زمان برون سلطان تکلو حاکم اسفراین بود و در سال ۹۲۰ ه. ᠎This artic le has been creat ed ​by  GSA Cont en t Ge ne ra tor ​DEMO.


نقش نادر سلیمانی در ضد

با روی کارآمدن سلجوقیان از سدهٔ پنجم به بعد، شهرهای خراسان بزرگ یکی پس از دیگری گرفتار غارت و تخریب شدند. چند سال پس از این رویداد در ماه جمادیالاخر سال ۵۵۷ ه.ق، امیر مویدای ابه مملوک قشونی به اسفراین فرستاد. به نوشته عفو بینالملل، نظام جمهوری اسلامی ایران برای سرکوب آن اقدام به قتل صدها نفر در خیابانها و «دستگیری هزاران مرد، زن و کودک بین ۱۰ تا ۱۸ سال در چند روز» کرد. بین سالهای ۶۹۰-۶۹۴ ه. غازان خان کوشید پس از جنگهای داخلی آرامش را در کشور برقرار سازد. ق عبدالله خان و پسرش عبدالمومن خان، باری دیگر خراسان و خوارزم را مورد تهاجم قرار دادند و بسیاری از شهرهای این سرزمین را ویران و قتلعام کردند. یکی از مهمترین مشکلات حکومت صفوی در بخشهای شرقی ایران به ویژه خراسان و از جمله شهر اسفراین حملات شیبک خان اوزبک بود. در نتیجهٔ این درگیریها خسارتهای بسیاری به شهرهای نیشابور، از جمله اسفراین وارد شد.



هنگامی که شما این مقاله را دوست داشتید، مایل به اطلاعات بیشتری در رابطه با مرجع وب سایت خود باشید.

Report this page